Audi Q5   Bediening   Rijden  Elektromechanische parkeerrem
Achtung Neigung des Fahrzeugs zu groß (Let op: hellingshoek van wagen te groot)
Deze aanwijzing verschijnt bij het vastzetten van de parkeerrem als een hellingspercentage van ca. 30% is overschreden.
In dit geval is de remkracht van de parkeerrem mogelijk niet meer voldoende om te voorkomen dat de wagen onbedoeld wegrolt.
Bitte Parkbremse lösen (Parkeerrem loszetten)
Houd er rekening mee dat automatisch loszetten van de parkeerrem om veiligheidsredenen alleen werkt als de veiligheidsgordel van de bestuurder in het gordelslot is gestoken.
Zum Lösen der Parkbremse Bremspedal betätigen (Rempedaal intrappen om parkeerrem los te zetten)
Deze aanwijzing verschijnt als de knop voor het loszetten van de parkeerrem is ingedrukt. De parkeerrem kan alleen worden losgezet, wanneer u het rempedaal intrapt en tegelijkertijd op de knop drukt of met de wegrijhulp de parkeerrem automatisch loszet Link.
Parkeerrem!
Deze aanwijzing verschijnt samen met het gele controlelampje bij een storing in de parkeerrem.
Anfahrassistent: Systemfehler (Wegrijhulp: systeemfout)
Deze aanwijzing verschijnt bij een storing in de werking van de wegrijhulp. Het automatisch loszetten van de parkeerrem bij het wegrijden werkt niet. De parkeerrem moet handmatig, door de knop in te drukken, worden losgezet. De storing door een (Audi-)specialist laten verhelpen.
Voorzichtig!
Als het controlelampje in het instrumentenpaneel verschijnt, is er sprake van een storing in het remsysteem. Door op de SET-toets te drukken kunt u een aanwijzing laten weergeven die de storing nader verklaart Link.